Over B-Beads...

Mijn naam is Inge Bijvank en al jaren is sieraden maken mijn passie. Met verschillende technieken maak ik van mooie (glas)kralen in uiteenlopende kleuren prachtige sieraden. Een erg leuke hobby die in de loop der jaren steeds verder uit de hand liep, ook door de groeiende mogelijkheden en de steeds groter wordende keus in kralen en materialen.

Daarbij ontdekte ik een aantal jaar geleden dat het ook mogelijk is om zelf glaskralen te branden. Sinds dat moment had ik maar 1 doel: zelf glaskralen leren branden!
Samen met mijn moeder heb ik in 2008 mijn eerste workshop gevolgd en sindsdien ben ik verslaafd! De mogelijkheden zijn eindeloos en het is elke keer weer bijzonder om te zien hoe een glaskraal ontstaat uit een simpel glasstaafje, of het nu een mooie gladde kraal is of een bewerkte kraal met bijvoorbeeld stippen, streepjes, luchtbellen of bloemetjes!!
Na 2 jaar branden en oefenen op een propaanbrander ben ik overgestapt op de Cricket, een zuurstofbrander. Daarnaast ben ik ook in het bezit van een oven (kiln) waarin de glaskralen afgekoeld (annealed) kunnen worden. Op deze manier verdwijnt de spanning uit de kraal en daarmee ook de kans op het knappen van de kraal.

Omdat ik zo blij en enthousiast wordt van glaskralen branden en sieraden maken en ik dit graag aan anderen wil leren, heb ik besloten workshops te organiseren. Kijk onder 'workshops' voor meer informatie hierover.

Naast dat het mogelijk is om workshops te volgen, is het ook mogelijk om het maken van de glaskralen en sieraden aan mij over te laten en deze unieke handgemaakte producten te kopen in de webwinkel. Dus ben je op zoek naar een mooi sieraad of een leuk setje glaskralen, neem daar dan gauw een kijkje.